HOME
 | 
PRODUCTEN
 | 
SERVICE
 | 
ACTUALITEITEN
 | 
BEDRIJF
 | 
CONTACT
Materialen
U bent hier:   > Home  > Bedrijf  > Materialen  

Materialen

De mooiste verbindingen uit hout

 

Bij WERZALIT worden moderne materialen gebruikt, die blijk geven van buitengewoon positieve materiaaleigenschappen - van de duurzaamheid tot aan de milieuvriendelijkheid.

 

Gemaakt voor een lang leven

WERZALIT materialen doorstaan extreem zware tests, zoals bijv. opzwelproeven en tests van het hechtingsvermogen van lak tijdens de lopende productie. In speciale klimaatkamers wordt het materiaal blootgesteld aan meest uiteenlopende invloeden en klimatologische schommelingen tussen -20 °C en +70 °C. Op de proefvelden van WERZALIT trotseren bijvoorbeeld testgevels al 30 jaar weer en wind. WERZALIT gevelprofielen zijn zelfs getest op veiligheid in geval van aardbevingen.

 

WERZALIT houtmateriaal

Het beproefde WERZALIT houtmateriaal komt tot inzet in onze balkon- en gevelprofielen, vensterbanken en tafelbladen. In een gepatenteerd productieproces worden de natuurlijke eigenschappen van hout verbonden met de bestendigheid van harsen van hoge kwaliteit. De coating wordt onlosmakelijk versmolten met het uitermate gecomprimeerde houtmateriaal.

 

S2 hout-polymeer-materiaal (WPC)

Terrasproducten worden gemaakt van het S2 hout-polymeer-materiaal (WPC). Met S2 heeft WERZALIT een materiaal ontwikkeld, dat de voordelen van hout en kunststof combineert. Het is net zo gemakkelijk te bewerken als hout en tegelijk net zo vormbaar, resp. vloeibaar als thermoplast. De extrusie- en spuitgiettechnologie, die voorheen alleen voorbehouden was aan kunststoffen, kan met S2 thans ook voor hout worden gebruikt. S2 beschikt over een unieke vezelstructuur uit gekleurd polymeer en houtvezels.

 

Laminaat-panelen

WERZALIT balkonpanelen bestaan uit meerdere stroken cellulose, die met hars geïmpregneerd en tot een homogene plaat samengeperst worden. De kernstroken geven haar de nodige stevigheid voor de verdere verwerking. Het met melaminehars, één van de hardste harsen, doordrenkte decorpapier en het transparante overlay vormen een onverwoestbaar oppervlak. De constructie van de plaat is exact afgestemd op de toepassing als gevel- en balkonbekleding.

 
EPD Umwelt-Deklaration

Together with VHI, we are committed to sustainable building via EPDs for WPC decking boards and WPC facade elements at IBU.

© 2020 
WERZALIT Deutschland GmbH

Gronauer Straße 70
D-71720 Oberstenfeld

Openingstijden telefooncentrale:
Ma.-Do. 7.00 - 12.00 uur
  13.00 - 16.45 uur
Vr. 7.00 - 12.00 uur
+49-(0)7062 / 50 - 0

Fax:
+49-(0)7062 / 50 - 208